Nogomet
94

Bivši saigrači iz FK Sarajevo: Jahović i Handžić na suprotnim stranama u Rusiji

Piše: D. B.
Adis Jahović i Haris Handžić
Adis Jahović i Haris Handžić
Makedonac Adis Jahović i bh. nogometaš Haris Handžić nekada su igrali zajedno za FK Sarajevo, a sada su rivali u ruskoj Premier ligi. U petak će se naći na suprotnim stranama jer se u 13. kolu sastaju Ufa za koju nastupa Haris i Samara, čiji je član Adis.
Adis Jahović i Haris Handžić
Adis Jahović i Haris Handžić

Jahović i Handžić su nakon odlaska iz Sarajeva igrali za nekoliko klubova, Adis je nastupao za Wil, Zurich, Vorsklu i Rijeku, dok je Haris bio član Lecha, Veleža, Rudara iz Prijedora, Vaduza i banjalučkog Borca.

Međutim, putevi su im se opet ukrstili, tako da će u petak poslijepodne odmjeriti snage. Handžić i saigrači iz Ufe će biti domaćini Jahoviću i ekipi Samare, a utakmica počinje u 16:00 sati. Stari prijatelji su se prije utakmice sastali i razgovarali uz večeru te se prisjetili dana koje su proveli na Koševu. Sutra će biti na suprotnim stranama kao sportski rivali, a Jahović očekuje pobjedu.

"Drago mi je što smo se vidjeli, pričali smo o našim karijerama i lijepim trenucima u FK Sarajevo. Sada se ponovo sastajemo, ali smo na suprotnim stranama. Što se tiče utakmice, Samara je došla po tri boda, ali nam je jasno da to neće biti lako. Ufa je neugodna ekipa, no, mi smo kvalitetniji tim i vjerujem da ćemo pobijediti. Inače, prioritet našeg kluba je da ostane u društvu naboljih i da što dalje dogura u Kupu Rusije", izjavio je Jahović za portal Klix.ba.

Samara se trenutno nalazi na osmom mjestu na tabeli sa 15 bodova, dok je Ufa pretposljednja petnaesta sa sedam osvojenih bodova.