Angolanski premijer
0

"Bio je to izolirani incident"

Totalsport
"Sigurnost na Afričkom kupu nacija zagarantovana je", izjavio je premijer Angole Paulo Kassoma nakon tragične pogibije dvojice (zasad) članova stručnog štaba nogometne reprezentacije Toga.

Glasnogovornik i doktor reprezentacije, kao i vozač autobusa, preminuli su od posljedica ranjavanja iz vatrenog oružja nakon što su diverziju na autobus s Togoancima u pokrajini Cabindi izveli gerilci, pripadnici Oslobodilačke fronte kabindske enklave (FLEC).

Prema zasad nepotvrđenim informacijama, ozljedama je podlegao i vratar reprezentacije Kodjovi Obilale, dok ranjen u bolnici i dalje leži igrač Serge Akakpo. Reprezentacija koju predvodi napadač Manchester Cityja Emmanuel Adebayor nakon svega je napustila turnir.

Prvi čovjek države tragediju je, međutim, nazvao tek izoliranim incidentom.

"Naše su policijske postrojbe odgovorile trenutno potisnuvši pobunjenike. Ovaj incident ne umanjuje sposobnosti naših represivnih organa. Provincija Cabinda ista je kao i bilo koja druga u Angoli. Nema razloga da se organizacija Afričkog kupa ne nastavi. Garantujemo sigurnost, a incident je tek izoliran slučaj", rekao je premijer Kassoma izrazivši pritom sućut žrtvama napada.

Antonio Bento Bembe, bivši vođa FLEC-a, izjavio je da su vlasti podcijenile terorističke mogućnosti gerilaca.