Walter Samuel
0

"Bio je penal, drag mi je ovaj sudija"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Interov odbrambeni igrač Walter Samuel priznao je da je španski sudija Manuel Gonzalez pogriješio što u završnici prvog poluvremena dvoboja osmine finala nogometne Lige prvaka protiv Chelseaja nije dosudio kazneni udarac za goste.

Događaj u 45. minuti možda je bio i prelomni za prvi dvoboj osmine finala dva velikana na San Siru, u kojem je Inter slavio s 2-1. Nakon ranog pogotka Milita za domaćine, Chelsea je zavladao terenom i radio puno veći pritisak, a pred kraj prvog poluvremena Salomon Kalou se nakon greške domaće odbrane sjurio s desne strane prema Interovom golu. S leđa ga je, kao posljednji čovjek odbrane, oborio Samuel.

Očekivao se penal za goste i crveni karton za Samuela, ali Gonzalez je samo odmahnuo s rukama. Čak je i Samuel priznao da je sudija pogriješio, barem u priči koju donosi engleski tabloid The Sun.

"Bio je penal, ovaj sudija mi je drag", rekao je Samuel.

Dakako, i u Chelseaju su se svi osvrnuli na taj trenutak.

"Siguran sam da smo trebali dobiti jedanaesterac, ali sudija ga nije dosudio i o njemu ne želim govoriti. Znam da je u pitanju dobar i iskusan sudija. Nadam se da ćemo u uzvratu na Stamford Bridgeu biti bolje sreće sa suđenjem", poručio je talijanski menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti, te dodao. "Napadali smo cijelu utakmicu, a to ćemo činiti i u uzvratnoj utakmici na našem stadionu. Odigrali smo jako dobro, ali, takav, nažalost, nije bio i rezultat za nas. Svejedno, imamo dobre šanse za prolaz."

Vezni igrač Frank Lampard također se osvrnuo na sudijski previd.

"Salomon Kalou je uvjeren da ga je Samuel oborio, ali, što sada možemo? Penal za nas i crveni karton za njih bi utakmici dali sasvim drugačiji scenarij. Bili smo bolji i po prilikama i po posjedu lopte. Jose Mourinho je vrlo inteligentan trener, odlično je postavio njihov tim. Mi smo zaslužili bolje i više, ali ipak moramo biti pozitivni, barem smo postigli gol u gostima. Nadam se da će uzvrat na Stamford Bridgeu otići na našu stranu", rekao je Lampard.

Uz poraz na San Siru, tim Chelseaja zadesila je još jedna nevolja. Golman Petr Čech morao je zbog povredee u drugom poluvremenu biti iznesen na nosilima. Zamijenio ga je Hilario. U Chelseaju su prvobitno strahovali da je Čech potrgao ligament koljena, ali Ancelotti je nakon dvoboja odaslao bolje vijesti.

"U pitanju je povreda lista. Nadamo se da će Petr biti spreman za uzvratnu utakmicu."