Nogomet
5

Bilić u problemima: West Hamu peti poraz, Southampton slavio u Londonu

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U pretposljednjoj utakmici 6. kola Premiershipa West Ham je na Olimpijskom stadionu u Londonu poražen od Southamptona (3:0).

Za razliku od prošle sezone u kojoj je West Ham bio jedno od iznenađenja, ova sezona donosi rezultate za zaborav i tim Slavena Bilića već sada ima pet ligaških poraza te 16 primljenih golova. Čekićari su prvi put od sezone 1988/89. primili toliko golova u prvih šest kola te nikada u svojoj historiji nisu upisali pet poraza u početnih šest kola. Teški dani za Slavena Bilića.

West Ham je i u ovom meču igrao ispod svih očekivanja, a prvi gol primio je u 40. minuti kada je Austin matirao Adriana. Na 2:0 povisio je Dušan Tadić u 62. minuti.

Domaći tim je tek nakon deficita od dva gola razlike počeo ozbiljnije prijetiti, ali nije uspio unijeti neizvjesnost u završnicu i na kraju su gosti pogotkom Ward-Prowsea u 92. minuti zaokružili ubjedljivu pobjedu.

Raspored 6. kola Premiershipa:

Manchester United - Leicester City 4:1 Bournemouth - Everton 1:0 LIverpool - Hull City 5:1 Middlesbrough - Tottenham 1:2

Stoke - WBA 1:1 Sunderland - Crystal Palace 2:3 Swansea - Manchester City 1:3 Arsenal - Chelsea 3:0 West Ham - Southampton 0:3 Burnley - Watford (21:00 sati, ponedjeljak)

Tabela: