Nogomet
10

Bilić izvukao bod: West Ham remizirao sa Liverpoolom na Anfieldu

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U posljednjoj utakmici 15. kola Premiershipa Liverpool je na svom Anfieldu podijelio bodove sa West Hamom (2:2).

West Ham je nastavio niz bez pobjede koji sada traje šest ligaških mečeva, ali s obzirom na raspored i na krizu s početka sezone nije se moglo očekivati mnogo više od Čekićara. Naime, tim Slavena Bilića je u posljednje četiri ligaške utakmice računajući i ovu gostovao Tottenhamu (poraz 3:2), Manchester Unitedu (remi 1:1) i dočekao Arsenal (poraz 5:1).

Liverpool je u maloj rezultatskoj krizi pošto je u posljednje četiri ligaške utakmice upisao samo jednu pobjedu.

Sve je dobro počelo za Redse nakon što je Lallana u petoj minuti pogodio za 1:0. Ipak, West Ham je do kraja poluvremena uspio preokrenuti. Prvo je Payet fenomenalnim golom iz slobodnog udarca sa skoro 25 metara savladao Kariusa u 27. minuti, a onda je Antonio iskoristio lošu procjenu štopera Matipa i postavio rezultat na 2:1.

Samo tri minute igre u nastavku bile su dovoljne da Redsi izjednače, a strijelac je bio Origi u 48. minuti. Golu je prethodila izuzetno loša reakcija golmana Randolpha.

Do kraja meča Liverpool je imao bolje šanse, a posebno se ističe sjajan pokušaj Hendersona u 70. minuti kada je Randolph fantastično intervenisao i spasio svoj tim. Ostalo je 2:2.

Ranije je Southampton golom Boufala (53') minimalnim rezultatom 1:0 na domaćem terenu savadalo Middlesbrough.

Tabela: