"Imamo za čim žaliti"
20

Bičakčić: Moramo igrati bolje kao kolektiv, Finska i Armenija su zbog toga pobijedile

F. Z.
Defanzivac nogometne reprezentacije BiH Ermin Bičakčić istakao je nakon poraza od Italije rezultatom 3:0 u susretu 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine da Zmajevi moraju bolje raditi kao kolektiv te da nam nijedan protivnik neće tek-tako pokloniti pobjedu.
Bičakčić je rekao da naš tim ima za čim žaliti, posebno u prvom poluvremenu.

"Imali smo šansu da postignemo gol, nismo uspjeli, a trebali smo povesti. Imali smo tri-četiri prilike u prvom poluvremenu, stopostotne i trebali smo postići pogodak. Vidio se kvalitet Italijana i koliko još posla mi imamo uraditi", rekao je Bičakčić i potom se osvrnuo na kvalifikacije:

"Nismo odigrali dobro kvalifikacije. Dobro ova utakmica s Italijom. Ključne su utakmice protiv Finske i Armenije u gostima. To smo trebali pobijediti. Jednostavno se treba fokusirati na sve utakmice. Danas svi igraju nogomet i niko nam neće ništa pokloniti. Mi to moramo napraviti svojim radom. Moramo to zaslužiti radom i fokusirati se na naredne utakmice, napraviti neke promjene. Moramo igrat 90 minuta, te ekipe su bolje kao kolektiv funkcionisale od nas. Ima još dosta posla, moramo biti bolji kao kolektiv", istaknuo je Bičakčić.

Naredni meč Zmajevi igraju protiv Lihtenštajna u gostima, nakon čega nas očekuju utakmice play-offa Lige nacija u martu naredne godine.