Prvi utisak
97

Prosinečki: Nismo najbolji, nemamo sreće i igramo nedovoljno dobro koliko možemo

K. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki kazao je da naš tim nije imao sreće protiv Italije u meču 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji je naš tim izgubio rezultatom 3:0.
Prosinečki je na početku rekao da je naš tim imao dvije-tri dobre prilike kojima je mogoa okrenuti meč u svoju korist, ali da opet igra nije bila na nivou onoga što on očekuje od svojih igrača.

"Sigurno da poslije 3:0 nemamo šta reći, Italiji treba čestitati jer su bolja ekipa. Oni su u prvom poluvremenu dali dva gola iz nikakvih šansi, ali sve u svemu, oni su bili bolji i pobijedili. Imali smo dvije-tri prilike koje su mogle okrenuti meč, ali sve u svemu, ovo nije dobro jer nismo igrali utakmicu kakvu ja mislim da može BiH", istakao je Prosinečki za Novu BH.

Nakon toga, selektor je kazao da naš tim nije imao sreće protiv Italije i da nismo igrali loše, već nedovoljno dobro.

"Da li smo treći ili peti, to uopšte nije bitno. Vidjet ćemo, ima puno vremena do baraža. Poslije ovakvih rezultata je teško biti optimističan, nismo najbolji, ali mislim da nismo imali sreće, posebno u ovom meču protiv Italije u kojem smo promašili nekoliko zicera. Nismo igrali loše, ali smo igrali nedovoljno dobro", kazao je Prosinečki, pa dodao:

"Protiv Lihtenštajna će igrati igrači koji su igrali malo ili do sada nisu igrali nimalo", kazao je Prosinečki.

Naredni meč Zmajevi igraju protiv Lihtenštajna u gostima nakon čega će završiti ovaj kvalifikacioni ciklus i okrenuti se mečevima u baražu.