Nogomet
18

BHT Premijer liga: Sarajevo, Široki i Zrinjski bez prava na kiks

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Preostale četiri utakmice 25. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Slaviji na megdan stiže Sarajevo. Gosti sa Koševa favoriti su u ovom meču. Ipak, da bi došli do kompletnog plijena izabranici Dženana Uščuplića moraju dati maksimum.

Također, strateg Sarajeva zbog povreda i kartona bit će lišen usluga nekoliko igrača.

"Poslije utakmice sa Širokim Brijegom ostali smo bez četiri igrača, Barića, Alispahića, Radovca i Duljevića. Dvije utakmice prije ove odigrali smo na visokom nivou, ostvarili pobjede, vratili samopouzdanje u ekipu i isto tako ćemo se postaviti i u nedjelju u Lukavici. Probat ćemo nastaviti neki niz koji smo započeli", rekao je Dženan Uščuplić, trener FK Sarajevo.

Sarajevo neće imati podršku sa tribina, jer je zabranjen dolazak gostujućih navijača u ovom kolu. U taboru Slavije naglašavaju kako poštuju suparnika. Ipak, vjeruju da viteškom borbom na terenu mogu ostati neporaženi.

Zrinjski će ugostiti i pokušati pobijediti Mladost iz Velike Obarske. Plemići su u srijedu eliminisani iz Kupa BiH i sve raspoložive snage okreću prema prvenstvu. Veliki su favoriti u ovom okršaju. Međutim, gosti se nadaju da stadion Pod Bijelim brijegom mogu napustiti neporaženi.

Za Široki Brijeg nema puno filozofije u sudaru sa Travnikom. Trijumf se nameće kao imperativ. Veziri su serijom loših rezultata došli u opasnu zonu. Pokušat će iznenaditi na Pecari.

Radnik na noge dolazi Velež. Domaći naglašavaju kako će od prvog minuta jurišati na pobjedu koja bi ih približila mirnijoj zoni pred finiš prvenstva.

Parovi i satnica:

Nedjelja Slavija – Sarajevo 16:00 sati (prijenos na Moja TV) Radnik – Velež 17:00 sati Zrinjski – Mladost V.O. 18:00 sati Široki Brijeg- Travnik 20:00 sati Rezultati utakmica odigranih u subotu: Željezničar – Borac 1:0, Sloboda – Drina 2:0, Vitez – Zvijezda 3:0, Olimpic- Čelik 1:2

Tabela:

  1. Željezničar 52
  2. Sarajevo (-1) 50
  3. Zrinjski (-1) 50
  4. Široki Brijeg (-1) 49
  5. Olimpic 42
  6. Borac 40
  7. Velež (-1) 35
  8. Čelik 32
  9. Sloboda 30
  10. Slavija (-1) 26
  11. Radnik (-1) 23
  1. NK Vitez 23
  2. Drina 22
  3. Travnik (-1) 22
  4. Mladost (-1) 20
  5. Zvijezda 17