Nogomet
52

Bh. Zmajevi odradili trening pred susret sa Obalom Slonovače

Klix.ba
(Foto: NSBiH)
Pred početak treninga na stadionu Edward Jones Dome selektor Safet Sušić i Vedad Ibisević su dvadesetak minuta odgovarali na pitanja novinara u vezi sa prijateljskom utakmicom protiv Obale Slonovače.

Sušić je između ostalog izjavio da se u St. Louisu osjeća dobro i vjeruje da će ovaj put navijači otići zadovoljni.

Ipak, selektor je objasnio da pobjeda u utakmici protiv Obale Slonovače nije prioritet.

"Ja već imam iskustva sa Svjetskih prvenstava i mogu reći da ni dobra igra niti pobjeda ne bi trebali da nas zavaraju, a niti loša igra ni poraz da nas razočaraju. Sjećam se kako smo 1984. godine igrali dobro u prijateljskim utakmicama, a nismo uspjeli proći ni grupnu fazu. Opet tokom priprema za Mundijal u Italiji 1990. igrali smo loše, ali smo se plasirali u četvrtfinale", kazao je selektor Sušić.

Ibišević se osvrnuo na to da je uvijek lijepo doći u St. Louis i vidjeti poznata lica.

"Sigurno da je Obala Slonovače kvalitetna ekipa sa puno dobrih individualaca. Drogba je njihov najbolji igrač, ne igra na nekadašnjem nivou, ali bez obzira na to neće biti jednostavno igrati s njima."

Inače trening je protekao u dobroj atmosferi, uz prisustvo bh. navijača i jedino je Bičakčić radio po posebnom programu. Prije treninga Ibišević i Džeko su ispunili želju igrača američkog fudbala iz kuba Rams, Chrisa Givensa i Jareda Cooka, koji su bili trostruki svjetski prvaci, da razmijene dresove.

Po završetku treninga našeg tima, na teren su izašli i igrači Obale Slonovače da odrade svoj trening.

Utakmica Obala Slonovače - BiH igra se u petak u 19:30 sati po lokalnom vremenu (u 02:30 sati po našem vremenu), a predviđeno je da igrači prijepodne odrade lakši trening na terenu Univerziteta St. Louis.