Nogomet
8

Bh. reprezentativci obilježili 1. kolo HNL-a, Kožulj najbolji igrač

Piše: O. T.
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Vezni igrač Hajduka i član reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je osvojila Kirin kup u Japanu Zvonimir Kožulj uvjerljivo je odnio pobjedu u izboru za najboljeg igrača 1. kola MAXtv Prve lige prema glasovima čitatelja portala prvahnl.hr.

Zvonimir Kožulj je u završnici posljednjeg susreta 1. kola HNL-a u Vinkovcima potvrdio slavlje Hajduka nad Cibalijom pogodivši za konačnih 2:0.

Ovaj 22-godišnji veznjak je tako na sjajan način započeo svoj put u dresu Hajduka nakon što je ovog ljeta za oko 200 hiljada eura stigao iz Širokog Brijega.

Odličnim igrama u Širokom Brijegu prošle sezone skrenuo je pažnju na sebe i dobio poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju je debitovao na Kirin kupu u Japanu.

Mladi veznjak iz Bijelog Polja kod Mostara s klupe je počeo meč protiv Cibalije, a na teren je ušao u 59. minuti. Ligaški debi krunisao je golom u 91. minuti.

U konkurenciji za najboljeg igrača 1. kola HNL-a bio je i Armin Hodžić, napadač Dinamo Zagreba i bh. reprezentativac. Hodžić je postigao dva gola u pobjedi Dinama nad Lokomotivom (3:1). U užem izboru za igrača 1. kola bio je i napadač Roman Bezjak iz Rijeke.

Kožulj je bio prvi sa 50,79% glasova, drugi je bio Bezjak sa 30,16%, a treći Hodžić sa 19,05% glasova.