Nogomet
24

Nagrađeni najbolji u protekloj sezoni: Zajko Zeba najbolji igrač Premijer lige BiH

Piše: E. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U organizaciji Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine večeras su dodijeljene nagrade za najbolje igrače i igračice u protekloj sezoni.

Nominovani za najboljeg igrača Premijer lige bili su Zajko Zeba (Sloboda), Zvonimir Kožulj (Široki) i Haris Duljević (Sarajevo), a nagrada je pripala veznjaku Tuzlaka.

"Puno mi znači ova nagrada. Hvala svima, posebno mojim saigračima, stručnom štabu i FK Sloboda. Velika mi je čast i nadam se da će se ovakve manifestacije nastaviti i u budućnosti", izjavio je Zeba.

Trener sezone u Premijer ligi BiH je strateg Zrinjskog Vinko Marinović, koji je s Plemićima osvojio titulu, a također je nagrađen i Slavko Petrović, trener Radnika.

Najbolji golman u protekloj sezoni Premijer lige je Goran Karačić iz Zrinjskog. Najbolji strijelac Premijer lige je Leon Benko iz FK Sarajevo.

Za najbolju golmanku izabrana je Almina Hodžić iz SFK 2000 Sarajevo, a najbolja igračica je njena saigračica Armisa Kuč.

Nagrade za Futsal ligu BiH pripale su Bahrudinu Omerbegoviću iz MNK Centar (golman) i Srđanu Ivankoviću iz MNK Mostar (igrač).

Dobitnik priznanja za fair-play je sudija Darko Obradović, koji je za vrijeme utakmice juniora Zrinjskog i Olimpica pravovremenom reakcijom spasio život jednog mladog igrača.