Nogomet
59

Bh. dvojac Sušić i Vršajević odveo Hajduk u play-off

Klix.ba
Foto: Gol.hr
Foto: Gol.hr
Hrvatski Hajduk je rezultatom 3:0 porazio Šahter Karagandy i prošao u doigravanje za Evropa ligu. Strijelci za Splićane bili su Tino Sven Sušić, Anton Maglica i Sandro Gotal. Sušić je pogodio za vodstvo Hajduka od 1:0, a drugi bh. reprezentativac Avdija Vršajević je asisitirao za drugi pogodak.

U 14. minuti Tino Sven Sušić je pokazao zašto je trenutno najtraženiji nogometaš Hajduka. Primio je loptu na 20-ak metara iskosa s desne strane, okrenuo se i šutirao ljevicom u suprotni ugao nemoćnog Mokina.

U 36. minuti Hajduk je zasluženo stigao do drugog pogotka. Drugi eksponent u 'ljetnom izlogu' Avdija Vršajević odlično je prošao po lijevom boku i dao tačnu loptu za Antona Maglicu koji pogađa za 2:0 i poništava prednost gostiju iz prve utakmice, piše Gol.hr.

Bilo je to sjajnih 45 minuta Hajduka, najboljih u proteklih nekoliko mjeseci. Drugi dio bio je manje sadržajan, ali imao je Hajduk još prilika. Igra nije bila toliko tečna kao u prvom dijelu, ali uspjela je ekipa Igora Tudora u svom naumu.

U 95. minuti stigla je potvrda prolaska u play-off. Sandro Gotal dugo je vukao kontru, a onda i sam postigao gol za 3:0. Bio je znak da navijači mogu odahnuti i krenuti u slavlje. Poljud je proključao, a slavlje će potrajati do dugo u noć.