Nogomet
65

Sjajan pogodak Avdije Vršajevića u trijumfu Hajduka nad Zadrom

Piše: A. D.
Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Zadar večeras nije bio dostojan protivnik Hajduku koji je rutinski došao do treće gostujuće pobjede u HNL-u. Splićani su trijumfovali rezultatom 3:0, a jedan od tri pogotka postigao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Avdija Vršajević.

Hajduk je od početka dao do znanja da je kvalitetniji tim, a igralo se uglavnom na polovini Zadra koji je prijetio samo iz kontranapada. Tako su prilike imali Weitzer, Pešić i Bilaver, a Hajduk je na drugoj strani mogao povesti autogolom Hrgovića, kada je Bilaver loptu izbacio sa gol linije.

Vodstvo je Hajduku nakon duge akcije donio Avdija Vršajević udarcem glavom. U 34. minuti Zadar je tražio jedanaesterac zbog igranja rukom Nižića, ali je umjesto toga sa bijele tačke Hajduk udvostručio vodstvo. Bilaver je nepropisno zaustavio Kouassija, a siguran izvođač bio je Caktaš.

Hajduk je u drugom poluvremenu kontrolisao utakmicu ne potrošivši se mnogo, a u završnici je stigla i ovjera trijumfa. Raspoloženi Kouassi je pobjegao Zadranima i povratnom loptom počastio strijelca Vlašića svega dvije minute nakon što je mladi veznjak ušao u igru.

U domaćem timu nastupili su Želimir Terkeš i Mirko Hrgović koji se od starta našao na meti Torcide. Nervoza je kod bivšeg Zmaja bila sve veća, pa ga je nekadašnji šef iz reprezentacije Ćiro Blažević na pauzi ostavio u svlačionici.

Na drugoj strani Tino Sven Sušić zamijenjen je nakon deset minuta igre u drugom dijelu, dok je Avdija Vršajević igrao cijeli meč.