Izumitelj sistema Hawk-Eye
0
"Besplatno ću postaviti kamere na stadione"
Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koliko cesto imamo utakmice kao sto je bila Njemacka-Engleska gdje se nije znalo da li je lopta presla liniju. Mislim veoma rijetko. Ali se treba nesto uraditi u vezi ofsajda jer na ovom svjetskom prvenstvu bile su u prosjeku najmanje tri pogresne procjene ofsajda po utakmici. To je zaista previse. Zbog toga bi najbolje bilo uvesti instant-replay i cetvrtog sudiju koji bi sve pratio preko videa i tako donosio ispravne odluke kod svih sumnjivih situacija, ali pogotovo ofsajde.
NOVA TEHNIKA JE NEPOTREBNA KAD SU ŠEFOVI STARI PO 100 GODINA. ONI RADO RADE ONAKO (KAKO ZNAJU) KAKO SE RADILO PRIJE 70-80 GODINA. AKO DOĐE TEHNIKA MORAJU MLAĐI ZAJAHATI FOTELJE.
\"Blatter je rekao da je tehnologija previše komplikovana da bi se mogla razumjeti.\" idi cuvaj krave po svicarskoj, seljacino mafijaska
pa kako bi onda Mišelovi francuzi otišli na SP i ostale \"velike \" zemlje? Ma hajte molim vas kakva tehnologija
.. i što prije uvesti Hawk-Eye kao i Video Referee koji se već odavno koristi u ragbiju.
Ma kakvi sudci iza gola,nije ovde prpblem sto greskom ljudi ne vide,nego namjerno nece da vide. Tehnologiju i za opsajde uvest hitno,dosta su \"veliki\" je.ba.vali male
Ma mozes ti to besplatno da postavis, to je najmanji problem ali diktator Blater i nejgova desna ruka Platini nace da cuju o tome, znas?
Uvođenje tehnologije u fudbal je nezaobilazno, ali zvaničnici FIFA-e ga zaobilaze iz svima poznatih razloga (nemozete kreirati stvari kako vama odgovara i globalizaciju u nogometu bi u tom slucaju bilo puno teze provoditi). U sve sportove ce tehnologija uci prije ili kasnije. To je proces koji je moguce usporiti - bolje receno opstruirati ali nemoguce zaustaviti. Nepostoji ni jedan razuman argument da se tehnologija ne uvede. Ali ipak cemo morati sacekati.