Nogomet
5

Bešlić i Hasić najavili bolje dane za Velež

FENA
(Foto: FENA)
Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Veleža Šemsudin Hasić najavili su dolazak boljih dana za "Rođene".

Bešlić i Hasić sastali su se danas u utorak u Sportskom saveza Grada Mostara, gdje su razgovarali o budućnosti Veleža i uključivanju Grada Mostara u rješavanje nagomilanih problema.

Bešlić je najavio kako će se Grad angažirati na izgradnji spojne ceste od magistrale M-17 do Veleževog stadiona u Vrapčićima te će se uključiti u rješavanje imovinskih sporova na zemljištu gdje se gradi pomoći Veležov teren, kako bi radovi što prije bili okončani.

"Na pomoćnom stadionu trenirat će kompletan omladinski pogon Veleža, koji trenutno radi u nemogućim uvjetima u Sjevernom logoru. Očekujemo svečano otvaranje tog pomoćnog terena već 14. ovog mjeseca", kazao je Hasić.

Što se tiče financija, prvi čovjek Veleža dodao je kako je izmiren dio dugovanja prema Nogometnom savezu BiH te je dogovorena obročna otplata preostalog duga.

"Sada izmirujemo redovno sve naše obveze i ne pravimo nova dugovanja", istaknuo je Hasić.

Po njegovim riječima, nova uprava, koja je klub preuzela prije manje od dva mjeseca, trenutno se fokusira na stabiliziranje financija i normalno funkcioniranje kluba, dok su sportski rezultati za sada u drugom planu.

"Trenutno uopće ne razmišljamo o povratku u Premijer ligu BiH. Ali to će se vrlo brzo promijeniti", poručio je Hasić.

Gradonačelnik Bešlić izrazio je zadovoljstvo razgovorom s čelnicima Veleža, istaknuvši da se radi o ljudima s poštenim namjerama.

"Poželio bih ovim ljudima da ustraju u svojim namjerama da izvedu Velež na pravi put, da Velež ponovno bude ponos Mostara i ja sam uvjeren da će u tome uspjeti", kazao je mostarski gradonačelnik.