Nogomet
305

Velež imenovao novo rukovodstvo: Klub preuzimaju legende Bajević, Marić, Hadžiabdić...

Klix.ba
U nastavku zasjedanja, Skupština FK Velež je u srijedu naveče u hotelu Bristol izabrala svoje novo rukovodstvo i druge organe kluba.

Među 87 prisutnih delegata na zasjedanju Skupštine, ali i okupljenim navijačima ispred hotela Bristol, posebno je pozdravljena informacija da su u Nadzorni odbor imenovane tri Veležove legende i nekadašnji proslavljeni fudbaleri: Duško Bajević, Enver Marić i Džemal Hadžiabdić.

Izabran je i novi predsjednik Skupštine FK Velež, a to je Almir Taso (35) iz Mostara, koji je u svom obraćanju Skupštini nakon izbora najavio odlučnu borbu za povratak Veleža na staze stare slave. Ujedno je i najavio i novo skupštinsko zasjedanje, u roku od 60 dana, na kojem bi se trebale razmatrati izmjene Statuta kluba, prenosi mostarski portal Starmo.ba.

Izvršena je i popuna Upravnog odbora FK Velež, tako da je to tijelo ponovo kompletirano i može nesmetano nastaviti rad.

Skupštini FK Velež obratio se i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Hasan Šišić. On je, također, pozvao na hitnu akciju pomoći Veležu, te je naglasio da je već obavio razgovore sa nekima od nekadašnjih najvećih zvijezda Veleža, poput bivšeg golmana Ivana Ćurkovića, koji je isto tako zainteresan da pomogne Veležu, kao i brojni drugi bivši igrači.

Skupštinu FK Velež je vodio Salih Grbić, koji je istakao da svega ovoga ne bi bilo da nije bilo velike podrške Udruženja građana Mostarski Rođeni i Kluba navijača Red Army.

Po okončanju skupštine i izbora najvažnijih organa kluba, navijači Veleža, su spontano ispred hotela Bristol proslavili uspješan završetak rada Skupštine. Mnogi od njih vjeruju da je današnjom Skupštinom stavljena tačka na dugotrajne probleme Rođenih, kluba koji je oduvijek za Mostarce i Hercegovce bio više od sportskog kolektiva.