Nogomet
276

Mostarski Velež dobio moderno opremljen pomoćni stadion

Anadolija
(Foto: FENA)
"Fudbalski klub Velež danas je dobio savremno opremljen pomoćni teren, koji je osnovni preduvjet za bolje dane mostarskih Rođenih", kazano je prilikom svečanog otvaranja dugo iščekivanog sportskog objekta u mostarskom naselju Vrapčići.

Pomoćni stadion u prisustvu stotinjak simpatizera ovoga kluba kao i svih selekcija omladinskog pogona zajedno sa prvotimcima FK Velež, presijecanjem vrpce svečano su otvorili potpredsjednik Uprave FK Velež Selim Isić i legendarni fudbaler nekada na daleko slavnog Veleža, Džemal Hadžiabdić. Oni su iskazali zadovoljstvo da su Rođeni, dobili mogućnost za održavanje treninga u uvjetima koji su nužni za postizanje rezultata.

"Ovaj je događaj od nemjerljivog značaja za ovaj grad, Hercegovini i Bosnu i Hercegovinu, ali i za širi region", kazao je Isić navodeći kako ono što sada igrači FK Velež imaju prije nikada nisu mogli ni vidjeti. Uvjeti u kojima se do sada radilo, kako naglašava, bili su nemogući.

"Ovaj teren će uglavnom biti korišten za treninge prvog tima FK Velež, a sa svojim planom i programom biti će otvoren za sve sportiste koji ga budu trebali. Bit će u funkciji 24 sata, s obzirom da će biti reflektori na njemu“, kazao je Isić.

Vrijednost savremeno opremljenog objekta koja je kako je naglasio oko 600.000 maraka za Rođene i čitav Mostar je neprocjenjiva, jer gradnja koja je započela prije tri godine dolaskom nove Uprave je uspješno okončana, a time najavljen i dolazak boljih dana za Rođene.

"Ovo je fenomenalno. Ovo je isto kao kada se dijete rodi. Velež je došao u takvu situaciju da je ovo novo rađanje kluba", kazao je legendarni mostarski fudbaler Hadžiabdić.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić ističe kako je ovaj sportski objekt od iznimnog značaja kako za FK Velež, tako i za čitav grad Mostar.