Nogomet
44

Liga prvaka / Bešiktaš velikim povratkom protiv Benfice raspametio Istanbul

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 5. kolu grupe B Lige prvaka Bešiktaš je u Istanbulu u dramatičnom meču izvukao bod protiv Benfice (3:3), a na poluvremenu je gubio sa 3:0.

Odluka o putnicima u osminu finala iz ove grupe past će u posljednjem kolu čak i ako Napoli večeras na domaćem terenu slavi protiv Dinamo Kijeva.

Turski tim je u toliko važnom meču odigrao poluvrijeme za zaborav, jer je Benfica pri odlasku na odmor vodila sa 3:0. Guedes je načeo Fabrijevu mrežu u 10. minuti, a onda je fantastičnim pogotkom u 25. minuti Semedo povisio na 2:0.

Katastrofalno poluvrijeme domaćeg tima zapečatio je Fejsa golom u 31. minuti..Prethodno su igrali Benfice tri puta pogodili okvir gola.

Iako su skoro sve nade za povratkom domaćeg tima bile izgubljene, turski tim se senzacionalno vratio i ostao u borbi za osvajanje jednog od dva mjesta koje vode u osminu finala.

Tosun je prelijepim udarcem makazicama smanjio na 3:1 u 58. minuti da bi Quaresma u 83. minuti pogotkom iz penala nagovijestio čudesnu završnicu.

Potpuni povratak Bešiktaša donio je Aboubakar u 89. minuti za veliki bod turskog tima, jer da je Bešiktaš ovdje izgubio skoro sigurno bi ostao bez šansi za osminom finala, jer Benfica bi bila nedostižna, a Napoli bi do kraja grupne faze trebao jednu pobjedu da i on eliminira šampiona Turske.

Tabela:

  1. Benfica 8
  2. Bešiktaš 7
  3. Napoli 7 (-1)
  4. Dinamo Kijev 1 (-1)