Nogomet
25

Bešić: Očekivanja nakon Brazila su velika; Višća: Željni smo dokazivanja

Piše: E. M.
Nogometni bh. reprezentativci danas su odradili još jedan trening na terenu Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a Muhamed Bešić i Edin Višća istakli su važnost kvalifikacione utakmice protiv Kipra koja će biti odigrana u utorak 9. septembra na stadionu Bilino Polje u Zenici.
Muhamed Bešić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Muhamed Bešić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Veznjak naše reprezentacije Muhamed Bešić je kazao kako je utakmica sa Kiprom od velike važnosti za kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

"Mislim da će utakmica sa Kiprom biti jedna teška utakmica. Ovo je naša prva kvalifikacijska utakmica, imamo novu ekipu, fale nam dva-tri važna igrača, ali ako uradimo ono što nam selektor kaže doći ćemo do dobrog rezultata. Naša očekivanja poslije Brazila su velika i svi navijači očekuju pobjedu, a ako se koncentrišemo doći ćemo do dobrog rezultata", kazao je Bešić novinarima pred početak treninga.

Edin Višća (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Edin Višća (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Napadač Edin Višća u narednim kvalifikacijama imat će veliku konkurenciju u vrhu napada. U izjavi za novinare je kazao kako je konkurencija najbolji motiv za napredovanje.

"Uvijek je za svakog igrača najbitnije da ima dobru konkurenciju i sa njom može dobro da se napreduje. Najbitnije je da smo svi spremni i da nema povreda. Naš cilj je jedan, svi smo spremni, željni novog dokazivanja i vjerujem da ćemo i u utorak krenuti sa novom pobjedom", izjavio je Višća.

Naši reprezentativci će sutra na Bilinom Polju održati i službeni trening pred kvalifikacionu utakmicu sa Kiprom.