Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@nuclear winter. Izvini lave što te ostAvih samog dok te napadaju ovi ostatci mračne prošlosti. Uoči samog ulAska partizana u Sarajevo, rukovodstvo NKŽ, na izvanrednoj sjednici donosi odluku dA se klub preimenuje u 'NašA krila' i donose odluku o promjeni grba. NA grb stavljaju crvenu petokrAku i stilizovana krila. Ko ne vjeruje ne pogleda u grb. Ime daju po uzoru na sovjetski NKVD klub 'Krila sovjetov'. S tim prijedlogom idu pred novu vlast koja predlaže ime 'VM Crni' Zbog dAljih oslobodilAčkih aktivnosti prijedlozi se odlAžu do daljnjeg (da ne spominjem prijedlog FK Ofanziva). 'Naša krilA' su bila već gotov posao, ali zbog stAre poslovice koju koristi svaka vlAst: 'hljeba i igarA' NKŽ-U je dozvoljeno da se nastavi takmičiti u starom formatu do konačne odluke, već sam jednom pojAšnjavAo kako je opstao NKŽ pa ne bih da se ponavljAm. Zahvaljujući rezoluciji IB-a odnosi za SSSR zAhlađuju i ime definitivno se odbacuje, Ali ostAje grb kao podsjetnik.
hahahaha Grohotom se smijem.
Vjerovatno zbog toga što nemaš bolju argumentaciju. NKŽ krije svoju istoriju kao zmija noge, ili povijest ako ti je draže. Sredinom 50-ih je bilo velika sramota navijati za NKŽ, malo se raspitaj zbog čega je tako. Čak ste i boju dresova uzeli od 'Krila sovjetov.' Danima bih mogao iznosti detalje vaše 'povijesti', kako su npr. NKŽ i 'Poglavnikov tjelesni zdrug' imali istovjetne grbove i još interesantnih anegdota i činjenica. Pozabavite se sami svojom istorijom, lakše će vam biti u budućnosti. Doduše, ne sumnjam, da se kojim slučajem zadnji rat drugačije završio da bi se zvali 'Miloš Obilić' ili tako nešto. Sarajlija sam, ali bih prije navijao za Velež, Slobodu, Čelik, ili ako hoćeš za Hajduk nego za bijednike sa Grbavice, koja btw i nije Sarajevo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Velez,Mostar,Red Army naprije naprijed Rodjeni
Željezničar je šampion !!!
E Rodje postene !
Lijepa stara vremena !!!
:) :) .
Kako pitari tješe sebe: 2011/2012: Pa šta ako je dupla, osvojit ćemo je sljedeće godine. 2012/2013 - Jesen: Pa šta ako ste nas prestigli, na kraju ćemo osvojiti i kup i ligu 2012/2013 - Proljeće 1: Pa šta ako smo ispali iz kupa, liga će biti naša 2012/2013 - Kraj sezone: Pa šta ako ništa nismo osv... pa sljedeće... ali... PRIJE 30 GODINA VAS JE NEKI CRVENI TIM DOBIO, HA!
ne živi se od stare slave
Kod nas se izgleda zivi od usopmena... Umjesto naprijed, kod nas uvijek pogled unazad i to barem 30 godina unazad
Prije svega, nije Lucic, vec LUSIC. Glede utakmice, velez nezasluzeno osvojio trofej. Golman Zeljeznicara slavko njegus se u zao cas sjetio da je "rodjeni". Neposredno nakon utakmice je otjeran iz Zeljeznicara. Pametnom dosta.
Još jedna pobjeda zdravih snaga nad okupatorskim slugama.
Mozes li ti to malo objasniti, posto sam ZELJIN navijac, interesuje me?:)
@okice zelene-U pitanju su utakmice koje je vaša fc lokomotiva igrala u NDH a koje krijete ko zmija noge,i ustaša vlatko konjevod vaš "nogometaš" koji je u Sarajevu 1941 pokazivao desnom rukom do koje visine će rasti kukuruz,za razliku od igrača Veleža koji su završili u Partizanima ili su ubijeni od strane onih što su pokazivali "visinu" kukuruza-jel sada malo jasnije??
PRIKAŽI ODGOVORE (10)