Skrivio penal
95

Benatia otvorio dušu: Osjećam se grozno, nakon svega mi se zgadio svijet nogometa

Klix.ba
Benatia u duelu sa Ronaldom (Foto: EPA-EFE)
Benatia u duelu sa Ronaldom (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac Juventusa Mehdi Benatia priznao je da se osjeća grozno zbog napravljenog penala u posljednjoj minuti utakmice protiv Real Madrida, a Marokanac je istakao da još uvijek smatra kako je kazneni udarac neopravdano dosuđen te da mu se zgadio nogomet nakon svega.

On je rekao da je ponosan na igru Juventusa te da sudija Oliver nije trebao pokazati na bijelu tačku u 93. minuti sjajnog uzvratnog meča u Madridu.

"Ponosan sam svojom igrom i povratkom koji je napravio Juventus, ali mi se svijet nogometa nakon svega zgadio. Možda je grubo ovo što sam rekao, ali kada uradite ono što smo mi uspjeli, sudiji ne smije biti dozvoljeno da pokazuje na bijelu tačku u 93. minuti, čime je torpedovao sve naše nade", kazao je Benatia, a nakon toga nastavio:

"Trebalo je da se ide u produžetke. Da sam načinio prekršaj, iskreno bih to priznao. Sve sam učinio da ne dotaknem Lucasa, a na kraju krajeva, nogomet je sport u kojem postoje kontakti. Moguće je da sam ga zakačio bedrom, ali ga nisam odgurnuo ili nešto slično. Loše se osjećam, grozno, ali to je život, to je nogomet", završio je defanzivac Juventusa.

Podsjećamo, Real Madrid je u prvom meču koji se igrao u Torinu slavio rezultatom 3:0, a onda je Stara dama u uzvratnom meču na Santiago Bernabeu u 93. minuti imala identičan rezultat koji je utakmicu trebao odvesti u produžetke.

Benatia je u posljednjoj minuti napravio prekršaj nad Lucasom, a onda je Ronaldo s bijele tačke matirao Szczęsnyja za konačnih 3:1 i plasman Kraljevskog kluba u polufinale. Voljom današnjeg žrijeba, aktuelni prvak Evrope igrat će protiv Bayerna u polufinalu.