Serie A
4

Belotti pogodio u remiju Torina i Crotonea, Lulić sa klupe odgledao remi Genoe i Lazija

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
U današnjih prvih osam utakmica 32. kola italijanske Serie A postignut je ukupno 21 pogodak.

Torino je remizirao sa Crotoneom 1:1, a gol za domaćina postigao je, naravno, Andrea Belotti. Najbolji igrač Bikova je u 66. minuti pogodio iz penala i ostao izjednačen sa Edinom Džekom na listi strijelaca sa po 25 pogodaka u Seriji A. Konačnih 1:1 postavio je Simy u 81. minuti meča.

Genoa je dočekala Lazio, a susret je završen rezultatom 2:2. Simeone je doveo domaćina u vodstvo u 10. minuti, a na 1.1 izjednačio je Biglija u 45+2. minuti nakon što je njegov udarac sa bijele tačke odbranio Lamanna. Za novo vodstvo Genoe od 2:1 pogodio je Pandev u 78. minuti susreta, a krajnji rezultat postavio je Alberto u 90+1. minuti. Senad Lulić je susret odgledao sa klupe za rezervne igrače gostiju.

Empoli je odnio sva tri boda sa "Artemio Franchija" savladavši Fiorentinu rezultatom 2:1. El Kaddouri je doveo goste u vodstvo u 37. minuti, a Tello je u 64. minuti pogodio za 1:1. Pobjedu gostima donio je Pasqual u 90+2. minuti iz penala. Rade Krunić je odigrao čitav susret u redovima Empolija, a u 55. minuti je dobio žuti karton.

Cagliari je posao protiv Chieva završio već nakon prvog poluvremena. Boriello u 11., Sau u 15. i Joao Pedro u 40. minuti su pogodili za 3:0. Konačnih 4:0 postavio je Joao Pedro u 89. minuti.

Palermo i Bologna su odigrali jedini današnji susret bez pogodaka.

Edin Džeko se upisao u strijelce u remiju Rome i Atalante (1:1), dok je Miralem Pjanić nastupio u trijumfu Juventusa u gostima kod posljednjeplasirane Pescare sa 2:0. Više o te dvije utakmice možete pročitati ovdje.

Ranije danas Inter i Milan su u uzbudljivom meču remizirali odigravši 2:2.

Večeras se sastaju Sassuolo - Sampdoria (18:00) i Napoli - Udinese (20:45).