Serie A
56

Derby della Madonnina: Inter vodio 2:0, Milan spasio bod u sedmoj minuti nadoknade utakmice

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U 32. kolu talijanske Serije A odigran je Derby della Madonnina, okršaj gradskih rivala Intera i Milana. Utakmica je završena rezultatom 2:2.

Milan je zaprijetio već u 2. minuti preko Deulofeua, čiji je udarac izblokirala odbrana Intera, isto je završio i pokušaj Kucke, a potom je Bacca šutirao iznad prečke protivničkog gola.

Inter je uzvratio četiri minute kasnije, do lopte je nakon centaršuta stigao Icardi, no, loše je zahvatio loptu i promašio cijeli gol.

Golman Intera Handanović je odlično reagovao u 14. minuti nakon snažnog udarca Sose. Milan je dobio korner, a onda je Deulofeu pogodio stativu. Tri minute nakon toga je na drugoj strani priliku za pogodak propustio Miranda, njegov udarac glavom je bio bezopasan za golmana Donnarummu.

Deulofeu je bio u akciji u 34. minuti, no, njegovu namjeru da postigne pogodak osujetio je Handanović pravovremenim istrčavanjem.

Igrala se 34. minuta kada se zatresla mreža Milana. Gagliardini je dugom loptom uposlio Candrevu, koji je pogodio za 1:0 i donio veliku radost navijačima Intera.

Novi šok za igrače i navijače Rossonera priredio je Icardi u 44. minuti, kada je povisio prednost na 2:0 nakon sjajne asistencije Perišića. Inter je nakon prvog poluvremena imao odličan rezultat protiv ljutog rivala.

Na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 50. minuti, udarac je uputio Candreva, ali je ovog puta bio neprecizan. Potom se Perišić izborio za prostor u 56. minuti, no, šutirao je pravo u golmana Milana.

Priliku da smanji zaostatak svog tima imao je Bacca u 61. minuti, ali je izblokiran. Handanović je novu odličnu odbranu upisao u 66. minuti nakon udarca Deulofeua.

Ipak, u 83. minuti je Milan uspio postići pogodak, a strijelac je nakon asistencije Susa bio Romagnoli.

Mogli su Rossoneri do novog gola u 89. minuti, ali je udarac Susa odbranio Handanović.

Ipak, Milan je uspio doći do izjednačenja u sedmoj minuti sudijske nadoknade utakmice, a gol vrijedan boda postigao je Zapata.