Strijelac drugog gola protiv Zete
0

Belošević: Rezultat nije loš, ne smijemo se opustiti

Piše: Dalibor Bošnjak
Zoran Belošević u dresu Sarajeva (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zoran Belošević u dresu Sarajeva (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sarajevo je u četvrtak navečer u prvoj utakmici 3. pretkola Evropske lige slavilo protiv crnogorske Zete rezultatom 2:1. Strijelac drugog gola za bh. predstavnika je bio Zoran Belošević, on smatra da je rezultat dobar za ekipu, jer će zbog toga biti na oprezu u revanšu.

Belošević je drugi gol za Sarajevo postigao u 43. minuti susreta, da bi u samom finišu prvog poluvremena pogotkom iz slobodnog udarca rezultat smanjio Božović. Sarajevo je slavilo rezultatom 2:1, Belošević je zadovoljan igrom, ali smatra da je taj rezultat opomena ekipi da odigra ozbiljno u revanšu.

"Utakmicu smo otvorili na pravi način. Poveli smo rano, a drugi pogodak je također stigao u pravo vrijeme. Međutim, dosuđen je taj slobodan udarac i lopta je završila u našoj mreži. Mislim da rezulat nije loš po nas, jer ćemo morati biti koncentrisani i na oprezu", izjavio je Belošević za portal Klix.ba.

Belošević smatra da je Zeta manje kvalitetna ekipa od Levskog, ali da to u ovako važnim utakmicama ne znači mnogo. Dodao je da ekipa Sarajeva gaji napadačku igru kakvu očekuje i u Podgorici te da vjeruje u plasman u 4. pretkolo Evropske lige.