Nogomet
196

Bekrić o novom treneru Želje: Mulalić je klizao i po šljaci

Piše: D. B.
Samir Bekrić
Samir Bekrić
Bivši nogometaš Željezničara i aktuelni član uzbekistanskog Bunyodkora Samir Bekrić u razgovoru za portal Klix.ba je govorio o aktuelnim dešavanjima u klubu s Grbavice, bivšem saigraču i novom treneru Plavih Edisu Mulaliću, kao i o svom aktuelnom klubu.

Bekrić i Mulalić su bili saigrači u Željezničaru, pa se odlično poznaju. Samir je imao samo riječi hvale za novog trenera Plavih.

"Edisa odlično poznajem, igrali smo zajedno. On je veliki gospodin, čovjek koji živi Željezničar 24 sata na dan. Teško je naći riječi kojim ga je moguće opisati. Poseban je, fenomen. Bio je veliki igrač, siguran sam da će biti i sjajan trener, samo mu treba dati vremena. Uvijek je bio podrška nama mlađim igračima, ali i pravi primjer kako se igrač mora odnositi prema klubu i dresu", izjavio je Bekrić.

Prisjetio se Mulalićevog odnosa prema klubu i dresu iz zajedničkih igračkih dana.

"Bilo je dana kada 95 posto ekipe dođe na trening i ne pruži maksimum, ali onda kad vidimo Edisa kako kliže na šljaci i daje i više od svog maksimuma, onda ga i ostali prate. S njim ne može drugačije, uvijek je bio borac i veoma pošten, pa se zbog toga radujem što je postao trener Željezničara", rekao je 29-godišnji nogometaš.

Igre Željezničara redovno prati i očekuje izlazak iz krize.

"Željezničar redovno pratim i znam da stvari nisu onakve kakve mi koji volimo klub želimo da budu. Ipak, kako kažu, poslije kiše dođe sunce, tako da se nadam da će Edis vratiti ekipu na pravi put. Njega i njegove igrače treba maksimalno podržati, jer samo tako mogu izaći iz krize i uhvatiti željenu formu", kazao je Bekrić.

Njegov Bunyodkor je na četvrtom mjestu na tabeli i nalazi se u finalu Kupa Uzbekistana.

"Sve je u najboljem redu, u finalu smo kupa koji želimo osvojiti i tako se plasirati direktno u grupnu fazu azijske Lige prvaka", izjavio je Semir.

Željezničar u nedjelju igra derbi protiv Sarajeva.

"Želim mnogo sreće Edisu i ekipi, veliki pozdrav za Manijake", završio je Bekrić.