Nogomet
10

Begovićev Stoke položio oružje u Teatru snova

Piše: A. D.
Slavlje Fellainija nakon postignutog pogotka (Foto: EPA)
Slavlje Fellainija nakon postignutog pogotka (Foto: EPA)
Iako su favorizovanom Manchester Unitedu pružili dostojan otpor na Old Traffordu, fudbaleri Stokea poraženi su od rezultatom 2:1.

Fellaini je u 21. minuti prvi put matirao Asmira Begovića, a do pauze je izjednačio N'zonzi. U nastavku Đavoli dolaze do 2:1, Mata je pokušao centrirati iz slobodnog udarca, a lopta je preletjela sve u kaznenom prostoru i završila u golu gostiju. Diuf je u sudijskoj nadoknadi vremena u dva navrata bio u mat poziciji, ali se prvi put ispriječio De Gea, a drugi put Young koji je loptu izbacio sa gol linije.

Drugu uzastupnu pobjedu ostvarili su i fudbaleri Liverpoola, ovaj put nad Leicesterom na gostujućem terenu rezultatom 3:1. Poveli su domaći, a golu je kumovao golman Redsa Simon Mignolet. Gosti u nastavku ipak dolaze do preokreta, a strijelci za pobjedu bili su Lallana, Gerrard i Henderson.

Boyd je na asistenciju Ingsa donio prednost Burnleyu na meču protiv Newcastlea, ali su uporne Svrake do kraja uspjele izjednačiti preko Cissea.

Swansea je sa dva pogotka u finišu slomio QPR. Strijelci za važnu pobjedu bili su Ki Sung-Yong i Rotledge.

Uspješan gost bio je i tim Aston Ville pobijedivši Crystal Palace na gostovanju rezultatom 1:0. Jedini gol postigao je Benteke.

I fudbaleri West Hama ostvarili su drugu uzastupnu pobjedu, a nakon Newcastlea oružje je položio i WBA na domaćem terenu. Bilo je 2:1, i u ovom slučaju nakon preokreta u korist gostiju. Domaći su vodili golom Dawsona, a strijelci za goste bili su Nolan i Tomkins.

Premier liga, rezultati 14. kola:

Burnley - Newcastle 1:1 Leicester - Liverpool 1:3 Manchester United - Stoke City 2:1 Swansea - QPR 2:0 Crystal Palace - Aston Villa 0:1 WBA - West Ham 1:2