Nogomet
96

Begović: Ne bojimo se nikoga

Piše: E. M.
Asmir Begović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Asmir Begović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Prvi golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović večeras je izjavio kako saigrači i on spremno dočekuju selekciju Irske u Zenici.

Otkrio je da se Zmajevi, iako vrijedno rade, istovremeno mnogo zezaju i smiju.

"Atmosfera je pozitivna, zadnjih mjeseci je bila lošija zbog situacije u kojoj smo se našli, a pozitivni rezultati su donijeli i dobru atmosferu", kazao je naš "ministar odbrane" te je prokomentarisao protivnika.

"Oni su jaka ekipa. Najveći kvalitet im je disciplina i irski 'spirit' koji imaju, a to im puno znači. Pokazali su se i u klubovima u kojima igraju, a igrači imaju kvalitet. Nisu do baraža došli bez razloga. Čekaju nas dvije velike, teške utakmice u kojima moramo odigrati bolje od njih i nadam se da ćemo proći na Evropsko prvenstvo", izjavio je Begović.

Na pitanje novinara kako komentariše pisanje irskih medija da je upravo on "slaba tačka" naše reprezentacije zbog loše igre u svom klubu, Begović je kazao:

"Sve su to riječi, one ništa ne znače. U klubu situacija nije jednostavna, ali što se tiče mene, ja sam zadovoljan formom. Mislim da sam solidno igrao i mislim da ću tako odigrati i u narednim utakmicama, te da ćemo imati sreće da postignemo golove i imamo dobre rezultate".

Za kraj je istakao da ne postoji reprezentacija koje se Zmajevi boje, ali da neke od njih zaslužuju više ili manje poštovanja.