Nogomet
56

Baždarević uoči revanša s Ircima: Učinit ćemo sve da stvari okrenemo u našu korist

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na stadionu Aviva u Dublinu večeras je održana konferencija za medije reprezentacije BiH uoči sutrašnje uzvratne utakmice baraža za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, koju naši Zmajevi igraju protiv Irske. Novinarima su se obratili selektor našeg državnog tima Mehmed Baždarević i prvi golman Asmir Begović.

"Večeras ćemo imati trening i vidjeti da li će neki igrači poput Mujdže, koji su dobili udarce, biti spremni", izjavio je selektor govoreći o zdravstvenom biltenu Zmajeva.

Novinare je zanimalo kakva će biti taktika za Irce.

"Probat ćemo moguće opcije za sutra. U formaciji iz Zenice smo imali dosta šansi, ali nije upalilo. Večeras ćemo isprobati dvije ili tri varijante, a sutra odlučiti koja je najoptimalnija", rekao je Baždarević.

On izuzetno respektuje protivnika.

"Irska je jako dobro organizovana ekipa, dobro su igrali kvalifikacije. U Zenici su igrali defanzivno i agresivno. Iznenađenja nema. Mi imamo argumente i nadam se da ćemo to pokazati" dodao je selektor.

Nakon rezultata 1:1, BiH ima svoje šanse u revanšu.

"Ovo je aktivan rezultat, mi moramo igrati oprezno i ofanzivno, u ovoj utakmici treba biti svega. Moramo napadati s puno ambicija, ali i protivnik može dati gol. Nadam se dobroj igri sa naše strane. Učinit ćemo sve da stvari okrenemo u našu korist", kazao je Baždarević.

Novinarima se obratio i golman Asmir Begović.

"Atmosfera je mirna i pozitivna. Utakmica u petak je bila teška, kako smo očekivali. Sutra očekujemo pozitivan rezultat. Dat ćemo sve od sebe i nadamo se rezultatu koji će biti dovoljan za plasman na Euro", izjavio je Begović.

Pored sportskog dijela, Baždarević je istakao da se suosjeća s Francuskom nakon terorističkog napada. Meša u Francuskoj živi već dugi niz godina.

Utakmica Irska - BiH se igra u ponedjeljak navečer s početkom u 20:45 sati.