Nogomet
88

Asmir Begović: Bitno je da ne izgubimo u Zenici

Piše: D. B.
Golman naše reprezentacije Asmir Begović najbolje poznaje reprezentaciju Irske, s obzirom na to da je tokom karijere često igrao sa njihovim igračima, ali i protiv njih.

"Naše šanse su, realno, dobre. Igramo protiv jednog vrlo teškog protivnika, ali vjerujemo u naš kvalitet. U posljednjim utakmicama smo pokazali puno dobrih stvari tako da se nadam da možemo u prvoj utakmici ostvariti povoljan rezultat, ali znamo da će biti vrlo teško protiv jedne vrlo dobre reprezentacije kao što je Irska", kaže Begović.

Što se tiče prve utakmice, Begović ističe kako je najbitnije ne izgubiti u Zenici.

"Bitno je da ne izgubimo i da smo u igri što se tiče druge utakmice. Nadam se pozitivnom rezultatu. Sigurno da svi želimo pobijediti", govori Begović koji je potom dodao kako su Irci izuzetno dobri kao ekipa.

"Njihova najveća prednost, odnosno kvalitet, je timski rad. Oni su vrlo disciplinovana ekipa, rade jedan za drugog, tako da su vrlo kompaktna, čvrsta ekipa", dodao je Asmir, a potom se osvrnuo na individualni kvalitet protivnika.

"Pokazali su pobjedom protiv Njemačke da imaju dosta kvalitetnih igrača, iako Walters ne igra prvu, tu je iskusni Keane, a uz njega su opasni i Long, McLean, McGeady...", rekao je Begović i za kraj dodao:

"Nema puno razlike između naših ekipa, neka prođe bolja, a ja se nadam ćemo to biti mi", rekao je Asmir Begović, čuvar mreže naše reprezentacije.