Nogomet
302

Begić: Prije dvije godine smo bili suspendovani, a sada smo u Brazilu

Piše: E. Isanović
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Brojni novinari, rodbina i prijatelji su glasnim aplauzima dočekali nogometne reprezentativce BiH na Sarajevskom aerodromu po povratku iz Litvanije gdje su ostvarili historijski rezultat i plasirali se na Mundijal. Opušteni, dobro raspoloženi i sretni, Papetovi Zmajevi su s novinarima i zapjevali "Ale, ale, igraj Bosno, ne daj se, igraj, svi smo uz tebe...."

Novinarima se prvo obratio predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić koji je rekao da se večeras piše historija.

"Ova selekcija i Savez ušli su u povijest. Prije dvije godine bili smo suspendovani, a sada smo u Brazilu. Hvala svima, hvala sjajnoj generaciji igrača. Hvala krasnim navijačima i novinarima", kazao je Begić.

Selektor Safet Sušić se na početku obraćanja našalio kazavši novinarima da fotografiraju igrače, jer su pojedini zbog ponašanja u avionu okončali karijeru.

Zmajevi su na to uzvratili pjesmom "Oj, Safete, Sajo, Sarajlijo".

"Čestitao bih igračima na zalaganju i velikom uspjehu koji su postigli. Četiri godine zajedno radimo i pravimo ekipu. Nije nikada bilo problema i nagrađeni smo. Ponašali su se kao veliki profesionalci. Publika je bila fenomenalna na svim utakmicama. Hvala Ivici Osimu, Elvedinu Begiću i ostalim članovima koji su stvorili optimalne uslove za rad. Nepravda bi bila da nismo otišli direktno, dali smo tri gola po utakmici. Uvijek smo imali jedan cilj da pobijedimo. Korektan je bio odnos medija prema nama. Veliko hvala svima koji su na bilo koji način pomogli“, rekao je Sušić.

I kapiten Zmajeva Emir Spahić se zahvalio svima na podršci.

"Bilo je fantastično i večeras i prethodne utakmice, hvala svima. Ponosan sam na sve iskrene prijatelje, ovi momci su zaslužili plasman".

Zmajevi su se nakon kratke konferencije za novinare uputili ka centru grada u otvorenom autobusu.