Nogomet
0

Zmajevi i Pape stigli u Sarajevo: Moramo pobijediti u ove dvije utakmice

Piše: J. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Selektor Safet Sušić i nekoliko reprezentativaca su stigli u Sarajevo iz Žiline nakon sinoćnje pobjede protiv Slovačke.

Osim Sušića, u glavni grad BiH stigli su Avdija Vršajević, Toni Šunjić, Asmir Avdukić, Edin Višća i Boris Pandža dok su ostali reprezentativci sinoć i jutros otišli u svoje klubove. Sušić kaže da su igrači dali sve od sebe i vjerovali do posljednjeg trenutka u pobjedu, čak i onda kad su mnogi smatrali da je sve izgubljeno.

Igrače i selektora je dočekalo nekoliko desetina navijača koji pozdravili heroje iz Žiline.

"Vidio sam na poluvremenu da nisu bili utučeni. Pojedini igrači su me iznenadili, poput Asmira Begovića, kad je rekao 'dajte malo discipline, dat ćemo tri gola'. Momci su zaista dali sve od sebe. Jučer je sve bilo u redu. Pobijedili smo jaku reprezentaciju i čudno mi je da nisu ovako igrali ranije kao protiv nas. Publika je bila naš 12. igrač. Ne bi nam se smjelo desiti iznenađenje, moramo pobijediti ove dvije utakmice. Ostali smo na prvom mjestu, ne bi nam se smjelo desiti ništa drugo", kazao je Pape koji je igračima prije utakmice rekao da im ništa ne zamjera nakon poraza u Zenici.

"Namučili smo se jučer, mogli smo izgubiti na isti način kao i u Zenici", kazao je Pape.

Podsjetimo, nogometna reprezentacija BiH ostvarila je sinoć u Slovačkoj najbitniju pobjedu u dosadašnjim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Sjajnim pogotkom debitanta u dresu reprezentacije Izeta Hajrovića, Zmajevi su osvojili prijeko potrebna tri boda koji su našu reprezentaciju ostavili na prvom mjestu grupe G.

Pred izabranicima Safeta Sušića su još dvije veoma bitne utakmice. U oktobru u Zenici će gostovati reprezentacija Lihtenštajna a četiri dana kasnije bh. nogometaši putuju u Litvaniju gdje bi trebali ovjeriti karte za Mundijal, prvo veliko takmičenje na kojem će najbolji nogometaši predstavljati BiH.