Nogomet
13

Begić: Možda nećemo biti prvaci, ali imamo najbolje navijače na svijetu

Anadolija
Elvedin Begić (Foto: NSBiH)
Elvedin Begić (Foto: NSBiH)
Elvedin Begić, predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine napravio je odličan potez u poluvremenu sinoćnje prijateljske utakmice bh. nacionalnog tima sa U-21 ekipom Santosa (5:1).

Kako javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA), prvi čovjek bh. fudbala odlučio je doći na tribine kako bi pozdravio nešto više od deset navijača BiH koji su prisustvovali meču, a u Guaruju su doputovali iz daleke Australije, Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Gestom je oduševio navijače."Hvala predsjedniku. Pokazao je da je Savezu i igračima stalo do nas navijača. Tu smo zbog njih i dat ćemo zadnji atom snage da im tokom utakmica Svjetskog prvenstva pomognemo da ostvare što bolji rezultat. Ovdje smo svi u službi jedine nam domovine Bosne i Hercegovine", rekao je Damir Rizvić, koji je iz Melbourna došao u Brazil da bi bodrio BiH na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Begić se zahvalio navijačima na podršci koju su pružili reprezentaciju i u posljednjoj provjeri pred SP.

"Ovi ljudi su napravili ogromnu stvar. Prevalili su toliki put zbog svoje države, svoje reprezentacije. Neizmjerno im hvala u ime reprezentativaca BiH i NSBiH. Možda nećemo biti prvaci svijeta, ali imamo najbolje navijače na svijetu", istakao je Begić za Anadolu Agency.

Po okončanju sinoćnje utakmice u Guaruji više od 2.000 gledalaca na stadionu skandiralo je "Bosnia, Bosnia". Učinili su to stanovnici Guaruje, grada na obali Atlantskog okeana u  kojem je baza reprezentacije BiH tokom SP, koji Zmajeve na svakom koraku bodre kao svoj Brazil.

Inače, delegacija N/FS BiH od danas učestvuje u radu Kongresa Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) u Sao Paulu. Uz predsjednika Begića, bh. tim čine Darko Ljubojević, potpredsjednik N/FS BiH, te Jasmin Baković, generalni sekretar bh. kuće fudbala.