Nogomet
14

Begić: Danas ćemo se sa Sušićem pogledati u oči i raspraviti o svemu

Anadolija
Elvedin Begić (Foto: Klix.ba)
Elvedin Begić (Foto: Klix.ba)
Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) danas će na vanrednoj sjednici raspravljati o lošem startu bh. reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo "Francuska 2016“, odnosno iznenađujućem domaćem porazu od Kipra (1:2).

Veoma je moguće i da se povede rasprava o povjerenju selektoru Safetu Sušiću i njegovim saradnicima u stručnom štabu, ne samo zbog poraza od autsajdera u kvalifikacionoj grupi B, nego i zbog sve češćih informacija o poljuljanoj atmosferi u svlačionici učesnika Mundijala u Brazilu.  

"Nakon velikog razočarenja i poraza od Kipra dugo sam razgovarao sa sardnicima. Odlučili smo da sazovemo vanrednu sjednicu na kojoj želimo stvari staviti pod kontrolu, kako se ne bi desilo da ugrozimo ostvarenje cilja, a on je jasan i isključiv – plasman na naredno Evropsko prvenstvo“, rekao je za Anadolu Agency (AA) Elvedin Begić, predsjednik N/FS BiH, naglasivši:

"Želimo sjesti sa selektorom Sušićem, pogledati se u oči i raspraviti o svemu. Želimo da znamo ima li i kakvi su problemi u svlačionici, da li su i zbog čega su igrači nezadovoljni… Nedopustivi su bili i pojedini medijski istupi poslije poraza. Od Sušića želimo čuti šta i kako dalje, ima li rješenje!? Na osnovu toga ćemo odlučivati o daljnjim koracima“.

Na pitanje da li će biti "oštrih sankcija za blamažu od Kipra“, kako je juče u razgovoru za Anadolu Agency najavio Darko Ljubojević, potpredsjednik N/FS BiH, predsjednik Begić je odgovorio:

"Sa svojim saradnicima uvijek sam na istom fonu. Sve je moguće i mnoge opcije su otvorene. Nakon današnje sjednice želimo jasno trasirati put ka EP u Francuskoj i ponovo na najbolji način posložiti stvari u reprezentaciji BiH“.

Vanredna sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH zakazana je za danas sa početkom u 14 sati.