Nogomet
57

Hadžibegić: Sušić je na današnjoj sjednici dobio punu podršku

Piše: D. K.
Faruk Hadžibegić (Foto: Klix.ba)
Faruk Hadžibegić (Foto: Klix.ba)
Nakon što je danas održana vanredna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza (NS) BiH, stiče se dojam da je ona sazvana bespotrebno.

Portalu Klix.ba proteklih je dana iz više pouzdanih izvora potvrđeno da će sjednica biti sazvana kako bi bilo razgovarano o selektoru Safetu Sušiću, njegovom radu od početka priprema, pozvanim igračima, zalaganjem na terenu i drugim stvarima koje su itekako utjecale na poraz od Kipra, koji niko nije očekivao.

Najavljivano je i kako će biti razgovarano o odlasku Sušića ili barem da će mu biti postavljen ultimatum da napusti klupu bh. selekcije ukoliko ne ostvari povoljne rezultate u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine protiv Velsa i Belgije, što neće biti nimalo lako.

Povoljni ishodi, uzimajući u obzir poraz od jednog od autsajdera u grupi - Kipra, u ovom slučaju bile bi samo pobjede u obje utakmice.

Međutim, Sušić je nakon sjednice u izjavi novinarima negirao da je danas bilo govora o njegovom odlasku ili određivanju nekog ultimatuma.

Ovu Sušićevu izjavu potvrdio je i bh. nogometni stručnjak Faruk Hadžibegić, koji je prisustvovao današnjoj sjednici Izvršnog odbora NSBiH.

Hadžibegić je za portal Klix.ba kazao kako je danas iskazana totalna podrška selektoru Sušiću.

"Nije razgovarano o Sušićevom odlasku. Danas je raspravljano o tome šta se može učiniti kako bi se reprezentacija spremala u još boljim uslovima za naredne utakmice", rekao je Hadžibegić.

On smatra da bh. selekcija ima kapacitet da se, bez obzira na loš start kvalifikacija, ipak plasira na Evropsko prvenstvo.

Sušić je danas dobio povjerenje Izvršnog odbora NSBiH da nastavi voditi Zmajeve tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.