Nogomet
186

Beganović: Pokušat ćemo što prije postići gol, Balzan nas ne smije iznenaditi

Piše: D. B.
Nogometaši Željezničara se ovih dana pripremaju za drugu utakmicu 1. pretkola Evropske lige, koju u četvrtak na stadionu Asim Ferhatović Hase igraju protiv malteškog predstavnika Balzana. Prema riječima mladog napadača Plavih Dženisa Beganovića, iznenađenja neće biti.
Dženis Beganović (Foto: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba)
Dženis Beganović (Foto: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba)

Ekipa Željezničara uoči revanša ima prednost od 2:0 stečenu u prvoj utakmici odigranoj na stadionu Hiberniansa u Paoli na Malti.

"Dobro smo otvorili utakmicu na Malti i već u 15. minuti vodili 2:0. Nakon toga smo igrali onoliko koliko nam je trebalo, stvorili smo nekoliko dobrih prilika, ali ih nismo iskoristili", izjavio je Beganović za portal Klix.ba.

Iako Plavi imaju rezultatsku prednost u revanšu, ali i prednost domaćeg terena, opuštanja definitivno neće biti.

"Balzan nas ne smije iznenaditi ni u jednom segmentu igre. Ući ćemo jako u utakmicu i pokušati postići gol što prije. Opuštanja neće biti", jasan je bio mladi napadač Željezničara.

U taboru tima sa Grbavice zadovoljni su dosadašnjim pripremama.

"Sve prolazi u najboljem redu, ozbiljnijih povreda nema, ai i dobro smo se uigrali. Sigurno će biti još bolje u narednom periodu", rekao je Beganović.

Ukoliko eliminiše Balzan, mogući protivnici Željezničara u 2. pretkolu Evropske lige su mađarski Ferencvaroš i holandski Go Ahead Eagles. Prva utakmica odigrana u Holandiji završena je rezultatom 1:1.

"Želja nam je da protivnik u 2. pretkolu bude Go Ahead Eagles, no, vjerovatno će to ipak biti Ferencvaroš. Naše je da igramo i borimo se na terenu, vidjet ćemo šta će biti", kazao je nogometaš Željezničara.

Plavi se nadaju da ove sezone mogu biti ugodno iznenađenje u Evropskoj ligi.

"Želja nam je da odemo što dalje, a vjerujem da uz malo sreće možemo 'dogurati' daleko", završio je Beganović.

Utakmica Željezničar - Balzan se igra u četvrtak od 21:15 sati.