Šta će biti nakon LA Galaxyja
0

Beckham: Porodica mi je prioritet i ona će biti presudna u odluci

Totalsport
David Beckham (Foto: AP)
David Beckham (Foto: AP)
Bivši kapiten engleske nogometne reprezentacije David Beckham (36) uskoro će donijeti odluku o nastavku karijere. Njegov aktuelni ugovor s LA Galaxyjem je na isteku (do 31. decembra 2011.), a ponuda mu ne manjka.

Kao potencijalne nove destinacije spominju se PSG, Tottenham i Leicester, ali i njegov aktualni klub čije boje brani od 2007. godine kada je stigao iz Real Madrida.

"Porodica mi je prioritet. Porodica dolazi na prvom mjestu i bit ću ondje gdje su oni sretni, vrlo jednostavno. Moja djeca idu u školu u Los Angelesu i čine to već pet godina. Sada su u dobi kada im je stabilnost vrlo važna, pa ćemo vidjeti. Uvijek sam govorio da ću pričekati kraj sezone, vidjeti kako se osjećam fizički i tada odlučiti. Nema nikakve žurbe s moje strane", rekao je Beckham za sports.fr.

Francuski mediji favoriziraju PSG kao buduću Beckhamovu destinaciju, navodeći kao jak argument njegovo prijateljstvo s Leonardom, sportskim direktorom pariškog kluba s kojim je ranije uspješno surađivao tokom dviju posudbi u AC Milan.

"Imao sam dobar odnos s njim kad sam bio prvi put u Milanu, kao i drugi put kad je bio trener. On je sjajan sportski direktor i divna osoba. Laska mi što želi da dođem u Pariz, ali ja sam igrač Galaxyja, živim u Los Angelesu i sretan sam ondje. PSG je uzbudljiv klub i puno se sjajnih stvari ondje događa. Leonardo im se priključio, imaju novca, tako da je to zanimljiv klub", dodao je engleski veznjak.