Odlazi iz LA Galaxyja?
0

PSG će na Beckhamovu odluku o transferu čekati do Nove godine

Sarajevo-x.com
Zvaničnici francuskog PSG-a će na odluku o transferu engleskog fudbalera Davida Beckhama morati sačekati do Nove godine.

Bivši kapiten engleske reprezentacije David Beckham, u posljednje vrijeme je privukao interes PSG-a, nekoliko talijanskih i jednog brazilskog kluba. Čini se kako popularni Becks razmišlja o samo dvije opcije. Prva je da ostane u LA Galaxyju, a druga da pređe u redove PSG-a. Povratak u englesku Premier ligu, prema svemu sudeći, nije realan, uprkos interesovanju Tottenham Spursa i Queens Park Rangersa.

Priče da je tridesetšestogodišnji igrač sredine terena već potpisao za PSG su netačne. Beckham će odluku o sljedećem potezu u svojoj karijeri donijeti zajedno sa svojom porodicom i poslovnim partnerom Simonom Fullerom. Ukoliko se preseli u Pariz, njegova supruga Victorija i četvero djece će također živjeti s njim.

No, Beckham još uvijek nije donio odluku te će nastupati na pripremama Galaxyja na azijsko-pacifičkoj turneji.

Ekipa se nalazi u Indoneziji gdje će odigrati susret sa nacionalnom ekipom u Jakarti u srijedu. Nakon toga će igrati sa reprezentacijom Filipina u Manili 3. decembra.

Vlasnici PSG-a su navodno Beckhamu ponudili ugovor na 18 mjeseci vrijedan 11,6 miliona funti. Engleski fudbaler je dio strategije predsjednika PSG-a Nassera al-Khelaifija da dodatno ojača ovu ekipu.

Beckham u Galaxyju zarađuje 4,2 miliona funti godišnje.