Gdje će nastaviti karijeru?
0

PSG krenuo u Los Angeles po Beckhama

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nekadašnji kapiten engleske nogometne reprezentacije David Beckham (36) vrlo će brzo odlučiti gdje će nastaviti karijeru. U igri su PSG, Tottenham, Leicester, ali i njegov sadašnji klub LA Galaxy.

Goal.com navodi da bi se predstavnici PSG-a već u nekoliko sljedećih sati trebali pojaviti u Los Angelesu gdje će ponuditi Beckhamu 18-mjesečni ugovor i pokušati ga učiniti novim pojačanjem u svom ambicioznom projektu koji pokreću katarski milioni. Iskusnom veznjaku ugovor s Galaxyjem ističe s krajem ove kalendarske godine, tako da će njegova odluka oko nastavka karijere biti vrlo brzo poznata.

Galaxy je već ponudio Beckhamu jednogodišnji nastavak saradnje, ali bivši nogometaš Manchester Uniteda i Real Madrida je najavio da želi razmotriti opcije prije konačne odluke. Engleski mediji navode da Beckham silno želi nastupiti za reprezentaciju Velike Britanije na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine i stoga je realniji njegov dolazak u Evropu gdje bi bio na oku stručnom stožeru. Ako se, pak, odluči na ostanak u Kaliforniji, inzistirat će da ga klub pusti na posudbu u Evropu u prvoj polovici iduće godine.

Jak argument na strani PSG-a, osim navodnih 80.000 eura sedmične plate, jest i Beckhamovo prijateljstvo s Leonardom, sportskim direktorom kluba s Parka prinčeva. Dvojac je uspješno surađivao tokom dviju Beckhamovih posudbi u Milan, 2009. i 2010. godine.

Tottenham zasad stoji malo po strani, još uvijek nije ponudio ugovor Beckhamu iako je menadžer ''spursa'' Harry Redknapp dao do znanja da bi ga dočekao raširenih ruku. Beckham je u siječnju trenirao s Tottenhamom, ali nije uspio realizirati posudbu u klub s White Hart Lanea.

A dok Tottenham čeka, javio se bivši engleski selektor i aktuelni menadžer drugoligaša Leicestera Sven-Göran Eriksson s tvrdnjom da je ponudio Beckhamu ugovor i da ga je poznati nogometaš uzeo na razmatranje.

Za igrača koji je ubilježio 115 nastupa u dresu engleske reprezentacije navodno je zainteresiran i Queens Park Rangers, ali otočki mediji procjenjuju da su njegove šanse minimalne.