Nedostajalo mu takmičenje
0

Beckham: Liga prvaka je nešto posebno

Totalsport
David Beckham (Foto: AFP)
David Beckham (Foto: AFP)
David Beckham imao je priliku prvi put nakon tri godine učestvovati u jednoj utakmici Lige prvaka. No, u uzvratnoj utakmici osmine finala između njegovog PSG-a i Valencije na Parku prinčeva nije ulazio u igru.

PSG je prošao u četvrtfinale s ukupnih 3-2. Nakon pobjede u Valenciji 2-1, u uzvratnoj utakmici u Parizu je bez suspendiranog Zlatana Ibrahimovića odigrao 1-1, što mu je bilo dovoljno za prolaz.

Beckham se počeo zagrijavati za ulazak u igru još krajem prvog poluvremena i nastavio je sa zagrijavanjem u nastavku. Nakon što je Valencia povela golom Jonasa u 55. minuti, trener PSG-a Carlo Ancelotti u igru je poslao napadača Kevina Gameira umjesto veznjaka Thiaga Motte.

"Dvojio sam između Beckhama i Gameira, ali sam poslao u igru ovog drugog jer mi je trebala ofanzivna energija", objasnio je Ancelotti.

Beckham je u Ligi prvaka debitirao u sezoni 1994./95., u kojoj je njegov sadašnji klub PSG zadnji put igrao među osam najboljih. Engleski 37-godišnji nogometaš dosad je igrao za tri kluba u najjačem klupskom takmičenju na svijetu, Manchester United, Real Madrid i Milan. Za prvi nastup u četvrtom, PSG-u, morat će još pričekati.

"Nastup u američkoj profesionalnoj ligi mi je donio izvanredno iskustvo, ali uvijek mi je nedostajala Liga prvaka. Kada jednom iskusite Ligu prvaka i još je i osvojite, onda vam mora nedostajati, tu nema pomoći. Čim krene ona muzika, već se osjećate nekako posebno. Nema puno utakmica koje mogu proizvesti takvu atmosferu", rekao je Beckham, koji je svoj jedini naslov u Ligi prvaka osvojio s Manchester Unitedom u sezoni 1998./99.