Nogomet
0

Beckham obavio ljekarske preglede u PSG-u

FENA
David Beckham (Foto: Arhiv/AFP)
David Beckham (Foto: Arhiv/AFP)
Bivši kapiten nogometne reprezentacije Engleske David Beckham prošao je ljekarske preglede u Paris Saint-Germaina i već se može priključiti svojim novim saigračima.

Izvori bliski nogometašu saopćili su da se Beckham odlučio za klub iz prijestolnice Francuske između brojnih ponuda koje su pristizale širom svijeta. Donošenje takve odluke olakšala mu je činjenica da se PSG nalazi u eliminacionoj fazi Lige prvaka, a svidjela mu se i mogućnost da osvoji šampionsku titulu u četvrtoj zemlji u kojoj je nastupao, prenosi Eurosport.

Prevagu na stranu Francuza doniijeli su i trener kluba Carlo Ancelotti te sportski direktor Leonardo, s kojima je Beckham sarađivao u vrijeme kada je bio na posudbi u italijanskom AC Milanu.

Dobio je zvanične ponude za svoje usluge iz 12 klubova, od kojih su neki bili iz Južne Amerike, Sjeverne Amerike, Južne Afrike Rusije, Kine, Bliskog Istoka, kao i Evrope.

Beckham odlazi u Pariz nakon impresivne karijere u toku koje je najveće uspjehe imao s Manchester Unitedom, s kojim je osvojio šest titula engleskog prvenstva, dva FA kupa i Ligu prvaka 1999. godine.

Potom je prešao u Real Madrid, s kojim je osvojio prvenstvo 2007., a zatim je prešao u LA Galaxy s kojim je osvajao nacionalno prvenstvo dva puta u pet i pol godina.