Beckham: Možda s Ibrahimovićem podijelim ulogu izvođača slobodnih

T
Totalsport
31.1.2013. u 19:40
250
19
Beckham: Možda s Ibrahimovićem podijelim ulogu izvođača slobodnih
250
Beckham: Možda s Ibrahimovićem podijelim ulogu izvođača slobodnih Foto: AFP
Nakon ljeta kada je Pariz bio na nogama zbog dolaska švedskog nogometnog majstora Zlatana Ibrahimovića, sada je opet u nogometnom transu jer je došao David Beckham.
Premda ima 37 godina Beckham je i dalje vrlo tražen nogometaš, ne samo da marketinški ojača klub, već i u nogometnom smislu i dalje može mnogo toga dati. Uostalom, brojne su bile ponude na Beckhamovu adresu nakon što je Englez odlučio napustiti Los Angeles Galaxy.

"Duže vrijeme smo razgovarali o ovome. Izabrao sam Pariz jer sam vidio i zavolio ono što klub želi napraviti. PSG će imati uspjeha u idućih petnaest ili dvadeset godina. Ovaj projekt raste i izabrao sam ovaj klub jer želim biti dio te uspješne budućnosti", rekao je Beckham na predstavljanju.

Beckham će u PSG-u igrati za sedmičnu plaću od 175.000 eura, a sve će poklanjati u humanitarne svrhe.

"U englesku Premierligu nisam želio otići jer sam davno prije rekao kako želim da Manchester United bude jedini klub tamo u kojem sam igrao. Ali, bilo je ponuda iz Premierlige", nastavio je Beckham.

Potom se vratio na svoj novi klub, aktuelno vlastito fizičko stanje.

"Drago mi je što ću igrati s Ibrahimovićem, znam ga odavno. Hm, mislim da će on češće izvoditi slobodne udarce, veći je od mene. No, valjda će i meni nešto ostati, možda se uspijemo nekako podijeliti. Ali, ne mislim kako ću stalno igrati, takvo što moram zaslužiti. Mogu trčati, nisam izgubio na brzini. Iako, nikada nisam bio previše brz u karijeri, možda je to i zbog toga", našalio se Beckham i pohvalio novog, sebi dobro poznatog trenera, Carla Ancelottija.

"On je jedan od najboljih trenera s kojim sam radio".


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: