Nogomet
44

Baždarević za Klix.ba: Prcić je sjajan nogometaš, treba ga pozvati u reprezentaciju

Piše: Edin Isanović
Mehmed Baždarević
Mehmed Baždarević
Mehmed Baždarević, nekadašnji nogometaš tima sa Grbavice, bivši reprezentativac Jugoslavije i BiH bio je strateg francuskog Sochauxa u sezoni 2011/ 2012. U tom periodu mladi reprezentativac naše zemlje Sanjin Prcić potpisao je profesionalni ugovor sa ovim klubom na insistiranje popularnog Meše.

Ovaj nadareni igrač bio je u fokusu interesovanja kada je u februaru ove godine rekao kako se više neće odazivati pozivima u bh. državni tim, jer selektor Sušić neće računati na njega na SP-u.

Baždarević za Klix.ba kaže kako je Prcić izvanredan nogometaš i da sa njim treba porazgovarati o povratku u bh. reprezentaciju.

"Sanjin je potpisao ugovor kada sam ja bio u Sochauxu. Sjećam se da sam imao mnogo problema sa predsjednikom jer sam insistirao da ga angažujemo. Pamtim da mi je prvi čovjek kluba tada rekao kako ne želi da dovodim igrače iz Jugoslavije. Ja sam mu naglasio da ta država ne postoji. Nakon uloženog truda uspio sam u svojim namjerama. Vrijeme je pokazalo kako je to bio pravi potez. Prcić je izuzetno talentovan nogometaš i vremenom će biti još bolji. Vjerujem da će igrati za bh. selekciju“, kaže za Klix.ba Baždarević.

Bivši nogometaš Željezničara može se pohvaliti da je alžirske reprezentativce Saphira Taidera i Sofiana Feghoullija doveo u Grenoble kada je sa klupe vodio ovaj francuski tim. Prvi je sada član Intera, a drugi Valencije. Oni su bili među najboljim igračima Pustinjskih lisica na Mundijalu u Brazilu.

"Taj podatak rijetko ko zna. Na neki način pomogao sam Grenobleu koji je poslije ostvario dobre transfere sa pomenutim igračima. Svi su na Mundijalu mogli vidjeti o kakvim se nogometašima radi. Također, kada su dolazili u Grenoble rukovodeći ljudi kluba bili su skeptični. Ipak, ja sam ih uvjerio da potpišu ugovore“, kazao je Baždarević koji kroz smijeh tvrdi da je tim potezom i Vahi olakšao posao u Brazilu.