Nogomet
35

Baždarević: Teren nije idealan; Medunjanin: Igramo za vrlo važna tri boda

Piše: J. H.
(Foto: J. H./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Mehmed Baždarević održao je večeras konferenciju za medije na kojoj je govorio o sutrašnjoj utakmici protiv selekcije Andore.

Zmajevi sutra moraju pobijediti i osvojiti tri boda kako bi u ostatak kvalifikacija ušli sa većim motivom i željom za plasmanom na Euro 2016. godine. Stručni štab nogometne reprezentacije BiH predvođen Mehmedom Baždarevićem u proteklim danima intenzivno je proučavao igru Andore.

"Spreman sam na poteškoće, ali mene interesuje samo moja ekipa. Optimista sam i vjerujem da su moji momci spremni i motivisani. Očekujem dobar i ozbiljan meč i povoljan rezultat", kazao je popularni Meša.

Na raspolaganju će imati sve igrače osim Sejada Salihovića.

"Njegova povreda je lakše prirode i učinit ćemo sve da ga osposobimo za drugu utakmicu", kazao je Baždarević.

Na naše pitanje u kojoj formaciji će sutra izvesti Zmajeve na umjetni teren Nacionalnog stadiona u Andori, Baždarević je kazao da će vjerovatno to biti sa dva napadača.

"Uslovi nisu optimalni, ali mislim da je važnije šta ćemo prikazati", dodao je on te nastavio:

"Sretan sam što sam dobio čast da budem selektor BiH. Ovo je značajan moment za mene i reprezentaciju. Ne mislim o nekim scenarijima koji su katastrofa. Mišljenja sam da je ova ekipa ozbiljna, da su dobro radili i da će dati sve od sebe. Andora će učiniti sve da nam napravi probleme, ali ako damo sve od sebe možemo očekivati povoljan rezultat".

Reprezentativac Haris Medunjanin najavio je pobjedu.

"Ta tri boda za koja igramo sutra su vrlo važna. Trebamo dati sve od sebe i ne trebamo nikoga potcjenjivati. Na ovom terenu će biti teško", kazao je Medunjanin.