Nogomet
35

Medunjanin: Atmosfera u reprezentaciji je dobra, znamo šta nam je činiti

Piše: D. B.
Haris Medunjanin (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Haris Medunjanin (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH u subotu igra utakmicu protiv Andore u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, a tri dana nakon toga će se sastati s Austrijom u prijateljskom meču. Bh. reprezentativac i član Deportiva Haris Medunjanin je u izjavi za portal Klix.ba rekao da naš tim s respektom i oprezom dočekuje susret s Andorom.

Medunjanin je dobro raspoložen zbog novog reprezentativnog okupljanja i istakao je odlučnost za postizanje dobrih rezultata.

"Nisam igrao posljednje utakmice, ali se ipak dobro osjećam. Promijenio sam sredinu, došao na okupljanje gdje smo počeli ispočetka s novim selektorom. Baš mi je dobro došao novi susret s kolegama iz reprezentacije. Atmosfera je dobra i znamo šta nam je činiti", izjavio je Medunjanin.

Upozorio je da Andoru ne treba potcijeniti.

"Mi moramo gledati svoju igru i dati sve od sebe. Ako to ne učinimo, svaka ekipa nam može napraviti problem. Andoru respektujemo, kvalitetniji smo od njih, ali to moramo pokazati na terenu. Ako ih potcijenimo, imat ćemo problema s njima kao i Vels. Najbitnije je da uzmemo sva tri boda i vratimo se u igru kada je riječ o kvalifikacijama za Euro. Poslije Andore ćemo razmišljati o Austriji", rekao je bh. reprezentativac.

On smatra da su novi igrači koji su se našli na spisku pojačanja za naš državni tim.

"Igrači su dobri, a drago mi je da je Zuka opet s nama. Dobro smo se uklopili, tu smo da pomognemo novajlijama", kazao je Medunjanin.

Njegovom Deportivu u španskoj Primeri ne ide baš najbolje. Ekipa iz La Corune se nalazi na 16. mjestu na tabeli sa 26 osvojenih bodova i veoma je blizu zone ispadanja.

"Cilj nam je da opstanemo u ligi. Trenutno nam ne ide baš najbolje, imamo pokoju pobjedu i remi, ali previše poraza. U posljednjih deset utakmica moramo pokazati da smo prava ekipa i da se izborimo za opstanak", završio je Medunjanin.

Utakmica Andora - BiH se igra u subotu, a Zmajevi će snage s Austrijom odmjeriti tri dana kasnije.