Nogomet
63

Baždarević sutra objavljuje spisak: Razgovarao sam sa Spahićem

Piše: E. B.
Mehmed Baždarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević sutra će objaviti spisak igrača za prijateljske utakmice protiv Luksemburga i Švicarske.

"Danas ću definitivno dobiti informacije o ljekarskim nalazima Edina Cocalića i Gojka Cimirota, tako da ćemo vidjeti da li će oni biti zdravi za susrete protiv Luksemburga i Švicarske", kaže za Klix.ba Baždarević.

Ono što je definitivno je da na spisku neće biti napadača Riada Bajića i Armina Hodžića, koje je Baždarević prepustio selektoru U21 reprezentacije BiH Darku Nestoroviću za susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. protiv Kazahstana (25. mart).

Baždarević je tokom proteklog vikenda gledao susrete Darmstadt - Augsburg (2:2) i Bayer - HSV (1:0). Selektor je mogao biti zadovoljan viđenim u Darmstadtu, s obzirom da je Mario Vrančić postigao gol, dok je u Leverkusen otputovao kako bi razgovarao sa nekadašnjim kapitenom Emirom Spahićem.

"Sreo sam se sa Spahićem i obavili smo razgovor vezan za njegovu reprezentativnu karijeru", rekao je Baždarević, koji nije želio otkriti da li će iskusni stoper i dalje nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Sve ćete vidjeti sutra kada objavim spisak", dodao je,

Prvi prijateljski susret u ovoj godini reprezentacija Bosne i Hercegovine će odigrati u Luksemburgu 25. marta, a četiri dana poslije će gostovati Švicarskoj u Cirihu.