Nogomet
114

Bičakčić za Klix.ba: Zdrav sam i spreman, moja BiH može uvijek računati na mene

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević u utorak je objavio spisak od 25 igrača za prijateljske utakmice protiv Luksemburga i Švicarske.

Na spisku nije bilo nekoliko standardnih reprezentativaca, među kojima je i Ermin Bičakčić.

Baždarević je u razgovoru za Klix.ba izjavio "da su Bičakčić, Mujdža, Medunjanin i Hajrović za njega i dalje reprezentativci, te da niko od njih nije otpisan".

Kontaktirali smo i stopera Hoffenheima koji je nakon meča protiv Wolfsburga (pobjeda 1:0) uvršten u tim kola Bundeslige.

"Pošto se nisam našao na spisku selektora i mene niko nije kontaktirao iz stručnog štaba za naredne prijateljske utakmice, drago mi je da sam preko medija saznao da sam i dalje član reprezentacije. Ja sam zdrav i spreman i moja Bosna i Hercegovina može uvijek računati na mene", poručio je Bičakčić.

Bičakčić je za reprezentaciju BiH odigrao 13 utakmica postigavši dva gola, od kojih je jedan onaj nezaboravni iz Žiline u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Tokom ove sezone Bičakčić je za Hoffenheim upisao 17 nastupa, a na terenu je proveo 1.178 minuta. U proteklih osam mečeva svoje ekipe nastupio je u sedam.