Nogomet
71

Baždarević: Moramo biti hrabri; Pjanić: Nastojat ću da budem opasan

Piše: D. B.
Baždarević i Pjanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Baždarević i Pjanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U prostorijama stadiona King Baudouin u Briselu večeras je održana konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević i reprezentativac Miralem Pjanić uoči sutrašnje utakmice protiv Belgije, koja se igra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016.

"Što se tiče zdravstvenog biltena, nema loših vijesti, svi su zdravi i spremni. Odradili smo ono što smo trebali i spremno dočekujemo sutrašnju utakmicu, koja će biti jako teška", izjavio je Baždarević na početku konferencije za medije.

Selektor je govorio biranim riječima o Belgijancima, ali je istakao da Zmajevi nisu bez šansi u ovom meču,

"Svi znamo kvalitete ekipe Belgije. Oni su bolji nego su ranije bili, igrači im igraju u velikim evropskim klubovima. No, i mi imamo svoje adute, iako nam neki igrači ne igraju u klubovima. Međutim, volja i htijenje mogu nadoknaditi nešto što pojedinim igračima nedostaju", rekao je selektor.

Za BiH je ovo veoma važna utakmica za nastavak kvalifikacije, pa Zmajevi neće kalkulisati.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Razmišljali smo i analizirali Belgiju, te smo napravili strategiju. Bila bi greška kalkulisati i igrati na bod. Moramo biti hrabri, imamo kvalitetu i trebamo biti agresivni. Belgija je kvalitetna, ali ima mane. Imamo argumente da sutra odigramo dobar meč i napravimo dobar rezultat", kazao je Baždarević.

Za početni sastav se još nije odlučio.

"Neki igrači su igrali, neki ne. Još razmišljam o sastavu, ali neće biti velikih promjena u odnosu na Izrael. Moramo puno trčati i boriti se da bi bili rival ovoj ekipi Belgije", jasan je bio Baždarević.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Belgijanci su istakli Pjanića kao našeg najboljeg igrača, a Mire to namjerava dokazati

"Pokušat ću odigrati što bolje, borit ću se, nastojati da budem opasan i da im napravim probleme. Borbenost će sutra biti veoma bitna, morat ćemo čvrsto stajati na terenu. Oni imaju bolju ekipu, znamo šta nas čeka, ali ćemo se potruditi da osvojimo bodove", poručio je Pjanić.

Utakmica Belgija - BiH se igra sutra s početkom u 20:45 sati.