Direktor Reala
0

"Bayern je najopasniji mogući suparnik"

Totalsport
Direktor madridskog Reala Emilio Butragueńo odgovorio je na pitanje novinara Marce o ekipi koju bi volio izbjeći u osmini finala Lige prvaka.
  • Bayern je najopasniji mogući suparnik. Svi smo vidjeli kako su sredili Juventus sa 4-1, iako "stara dama" u Torinu nije izgubila pet godina – izjavio je Butragueńo, bivši slavni napadač "kraljevskog kluba".

Real je u utorak pobjedom u Marseilleu 3-1 osigurao plasman u osminu finala s prvog mjesta u svojoj grupi C, a epitet igrača utakmice ponio je najskuplji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo, strijelac dva gola. Portugalac, međutim, nema pravo nastupa u sljedećoj Realovoj utakmici, u 14. kolu na gostovanju kod Valencije sljedećeg vikenda, budući je u prethodnom kolu Primere zaradio crveni karton protiv Almerije.

  • Nedostajat će nam Ronaldo na Mestalli, vidjeli ste i u Marseilleu kakav je njegov utjecaj na tim. Zabio je dva gola, a iz utakmice u utakmicu je sve bolji i bolji. Očigledno je da naša ekipa igra na višem nivou kada je on u sastavu – kaže Butragueńo.