Copa America
0

Batista: Messi mora igrati pred suparničkim golom

Totalsport
Sergio Batista (Foto: AP)
Sergio Batista (Foto: AP)
Argentinski selektor Sergio Batista razočarao je naciju objavom da neće napraviti nijednu značajniju promjenu u ekipi uoči dvoboja drugog kola Copa Americe, koju Argentinci u srijedu igraju protiv Kolumbije u Santa Feu.

U otvarajućem dvoboju takmičenja Batistini su nogometaši, predvođeni najboljim svjetskim nogometašem Lionelom Messijem, odigrali razočaravajući remi (1-1) protiv Bolivije u La Plati.

Batista je utakmicu počeo sa samo tri ofanzivno orijentirana nogometaša: Messijem, Tevezom i Lavezzijem. Na poluvremenu je ipak veznjaka Cambiassa zamijenio Di Marijom, a u 71. minuti i Lavezzija Agüerom.

Kolumbijce će, uprkos svemu, napasti s istim početnim sastavom.

"Nećemo sad dramatizirati zato što nismo dobili prvu utakmicu. Znamo da je sve tek počelo i da ćemo se sve više popravljati. Nastojat ću i dalje držati svoju ekipu stabilnom. Ne volim mijenjati sastave za svaku utakmicu. Dat ćemo našim napadačima novu priliku. Sergio Aguëro trenutno radi jako dobro, ali vidjet ćemo. Još ću jednom ponoviti prvi tim, onda ćemo vidjeti", rekao je Batista najavivši tek da će lijevog beka Marcosa Roja zamijeniti desnim Pablom Zabaletom, što će Javiera Zanettija onda odvesti na lijevu stranu odbrane.

Također je Batista otkrio da je nakon utakmice razgovarao s Lionelom Messijem i objasnio mu kako ne smije igrati.

"Često sam ga protiv Bolivije primjećivao na našoj polovini terena. To se ne smije događati. Lionel mora igrati na trećini terena pred suparničkim golom. Dublje od toga ne smije se vraćati. Naši veznjaci ne smiju stajati ispred njega", zaključio je Batista.