Nogomet
0

Batista daje novu priliku trojcu Lavezzi, Tevez i Messi

Totalsport
Sergio Batista (Foto: AFP)
Sergio Batista (Foto: AFP)
Uprkos neefikasnosti koja ih je "krasila" u susretu prvog kola nogometne Copa Americe, selektor Argentine Sergio Batista odlučio je u utakmici protiv Kolumbije svom napadačkom trojcu pružiti novu priliku.

Na pres-konferenciji održanoj uoči utakmice, Batista je otkrio sastav koji će se suprotstaviti Kolumbiji u kojem nije bilo mjesta, u početnoj postavi, za "spasitelja" protiv Bolivije (1-1) Sergia Agüera. U početnoj jedanaestorici nije se našao ni Real Madridov Angel Di Maria koji je također svojim ulaskom pokrenuo dotad uspavanu Argentinu. Tako da će "gaučosi" još jedanput ovisiti o učinku Teveza, Lavezzija i Messija.

"Messi mora igrati 25 metara od suparničkog gola i bliže. Nema potrebe da se vraća iza centra po loptu", rekao je Batista.

Nakon ponovnih kritika na izvedbu Lionela Messija za reprezentaciju, selektor Argentine ističe da ne ovisi sve o omalenom 24-godišnjaku, te da i ostatak tima mora dati svoj doprinos. Također je naglasio da je Messijevo mjesto u početnih 11 sigurno, ali će Tevez i Lavezzi morati uraditi nešto značajno protiv Kolumbije ukoliko žele ostati prvotimci u budućim utakmicama